اختیار معامله

استراتژی کاوردکال (Covered Call) در آپشن

استراتژی کاوردکال (Covered Call) یکی از روش‌های متداول و پرکاربرد در بازار اختیار معامله است که به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهد تا از دارایی‌های موجود خود برای تولید جریان نقدی استفاده کنند. این استراتژی به‌طور ویژه برای کاهش ریسک و ایجاد درآمد منظم طراحی شده است و به سرمایه‌گذاران با دیدگاه محافظه‌کارانه توصیه می‌شود.

مفهوم استراتژی کاوردکال

در استراتژی کاوردکال، سرمایه‌گذار ابتدا سهام یا دارایی پایه‌ای (مانند صندوق‌های قابل معامله یا اوراق بهادار) را خریداری یا در پرتفوی خود نگهداری می‌کند. سپس قرارداد اختیار خرید (Call Option) مربوط به همان دارایی را به فروش می‌رساند. هدف اصلی از پیاده سازی این استراتژی ایجاد پوشش ریسک و کاهش زیان‌های احتمالی در بازار نزولی یا ثابت است. درآمد خاصل از این استراتژی از دریافت حق بیمه (Premium) از فروش قرارداد اختیار خرید و دریافت پول از فروش سهام در روز اعمال است.

مراحل اجرای کاوردکال

  1. خرید یا نگهداری دارایی پایه:
    سرمایه‌گذار باید دارایی پایه را در اختیار داشته باشد. برای مثال، 100 سهم از یک شرکت.
  2. فروش قرارداد اختیار خرید (Call Option):
    یک قرارداد خرید با قیمت اعمال (Strike Price) مشخص و تاریخ سررسید معین به فروش می‌رسد.
  3. دریافت حق بیمه (Premium):
    فروشنده بلافاصله حق بیمه‌ای دریافت می‌کند که به‌عنوان درآمد ثابت در نظر گرفته می‌شود.

مزایای استراتژی کاوردکال

  • ایجاد درآمد ثابت:
    سرمایه‌گذار از فروش قرارداد اختیار خرید، حق بیمه‌ای دریافت می‌کند که حتی در صورت عدم تغییر قیمت سهام یا کاهش آن، همچنان سودآور است.
  • کاهش ریسک:
    دریافت حق بیمه بخشی از زیان ناشی از کاهش قیمت سهام را جبران می‌کند.
  • مدیریت ساده:
    اجرای این استراتژی نسبتاً ساده است و نیاز به تحلیل‌های پیچیده ندارد.

معایب استراتژی کاوردکال

  • محدود شدن سود:
    اگر قیمت دارایی پایه به‌شدت افزایش یابد، سرمایه‌گذار سود خود را به قیمت اعمال (Strike Price) محدود کرده و از افزایش بیشتر سود نمی‌برد.
  • ریسک نگهداری دارایی پایه:
    اگر قیمت دارایی پایه به‌شدت کاهش یابد، حق بیمه دریافت‌شده نمی‌تواند زیان سرمایه‌گذار را به‌طور کامل جبران کند.

چه زمانی کاوردکال مناسب است؟

این استراتژی بیشتر در شرایط زیر به کار می‌رود:

  1. زمانی که انتظار می‌رود قیمت دارایی پایه ثابت بماند یا به‌آرامی افزایش یابد.
  2. برای سرمایه‌گذارانی که تمایل به کسب درآمد منظم و کاهش ریسک دارند.
  3. در بازارهای با نوسان پایین که افزایش شدید قیمت‌ها بعید است.

بهترین زمان اجرای استراتژی کاوردکال

هدف در این استراتژي خرید ارزان سهام و فروش گران قرارداد خرید اختیار خرید سهم پایه میباشد. بهترین حالت اجرای این استراتژی در حالتی است که بازار رنج یا دارای شیب نزول ملایم باشد.

چه زمانی از کاوردکال استفاده نکنیم؟

اگر با توجه به تحلیل تکنیکال خود از صعود قیمت سهم پایه اطمینان دارید، این استراتژی برای پیاده سازی مناسب نیست و باید به سراغ استراتژی هایی مانند کال اسپرد صعودی (Bull Call Spread) بروید. از این استراتژی نباید انتظار سود های بالا داشته باشید.

این استراتژی آپشن ویژه چه کسانی است؟

پیاده سازی این استراتژی ویژه کسانی است که قصد ورود حرفه ای به بازار سرمایه و اجرای یک سرمایه گذاری بدون ریسک در پورتفوی بورسی خود را دارند. این استراتژی بدون شک نیازمند آموزش و منتورینگ توسط اساتید با تجربه بازار اختیارمعامله و بورس خواهد داشت و افراد نمیتوانند صرفا با آشنایی با این استراتژی به بازار آپشن ورود و سرمایه خود را در معرض ریسک قرار دهند. پیاده سازی این استراتژی نیازمند انتخاب قرارداد های مناسب نسبت به شرایط فعلی بازار میباشد که بطور کامل در دوره کوتاه کاربردی آپشن آکادمی زنجیره پوشش داده میشوند. در دوره جامع اختیار معامله علاوه بر این استراتژی، به درک وسیع تری از بازار مشتقه بورس، انواع استراتژی ها و انتخاب بهترین استراتژی معاملاتی برای نوسان گیری از بازار، پوشش ریسک، آربیتراژ و ایجاد صندوق درآمد ثابت پرداخته میشود. هدف در این دوره جامع، پوشش ریسک سرمایه گذاری در بورس است.

مثال عملی از کاوردکال در بازار  اختیار معامله

فرض کنید بطور همزمان تعداد ۱۰ هزار سهم ذوب آهن با قیمت ۵۳۱ ریال را خریداری و به همین تعداد ( یعنی ۱۰ عدد از ) قرارداد اختیار خرید ضذوب ۱۱۳۱ را بفروشیم. اطلاعات کلی این استراتژی به شرح زیر هستند.

  • قیمت اعمال قرارداد اختیار خرید ضذوب ۱۱۳۱ : ۶۰۰ ریال
  • قیمت پرمیوم قرارداد اختیار خرید ضذوب ۱۱۳۱ : ۶۱ ریال
  • قیمت سهم پایه: ۵۳۱ ریال
  • تعداد روز تا سر رسید: ۳۶ روز

نمودار این استراتژي بصورت زیر خواهد شد. بطوریکه برای معامله گر تا ۳۶ روز دیگر  (تاریخ سررسید) یک پوشش ریسک ۱۶درصدی و بیشینه سود ۲۷ درصدی را ایجاد خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *