بیوگرافی

مایکل جی هادل استون | بنیانگذار سبک ICT

مایکل جی هادل استون (Michael J Huddleston) که بنیانگذار سبک ICT شناخته میشود ، یک معامله گر آمریکایی است که طی چنیدن سال اخیر تمرکز معاماتش را بر روی شاخص هایی مثل NASDAQ ، S&P500 و Dow jones گذاشته است. شعار وی این است: “ICT منتور همه ی منتور ها است“. او نخستین فردی است که سبک تحلیل توسط اگوریتم ها را جایگزین تحلیل کلاستیک ( استفاده از انواع کندل ها و اندیکاتورها) کرد. او از دانشی درون از مارکت بهره میبرد و همین مهارت خودآموز، او را تبدیل به منتوری پرآوازه، که مفهومی منحصر به فرد از مارکت را ارائه میدهد، تبدیل کرده است. او معروفیتش را از کانال یوتیوب خود با همین اسم (Inner Circle Trader) با بیش از ۱ میلیون دنبال کننده بدست آورده است. جایی که او آموزش هایی از سبک های معامله گری اش را رایگان به اشتراک میگذارد. دقت و منحصر به فرد بودن محتوای آموزشی هادل استون یکی از مهترین دلایل معروفیت وی بوده است.

لوگوی ICT که مایکل از آن برای برند خود استفاده میکند، نشان دهنده فلسفه و روش مربوط به معامله گری اوست. لوگوی او تشکیل شده از چندین دایره ی تو در تو است که به ماهیت فراکتال بودن بازار ( یک الگوری تکرار شونده) اشاره دارد.

ارزش خالص مایکل هادل استون

با توجه به محاسبات تقریبی از درآمد خالق سبک ICT در یوتیوب، ارزش خالص ICT حدودا ۳۰ میلیون دلار محاسبه شده است. فعالیت اصلی مایکل در فضای مجازی مربوط به پلتفرم توییتر (ایکس) است. علاوه بر کانال یوتیوب او، میتوانید با دنبال کردن اکانت CIT در توییتر، از اخرین مطالبی که هادل استون پست میکند مطلع شوید. مایکل هادل استون چندین سال سابقه در بازارهای مالی دارد و در طی این مدت توانسته است تجربیات فراوانی در بازارهای مختلف کسب کند. او با شرکت‌های مالی بزرگ و مؤسسات سرمایه‌گذاری همکاری داشته و به عنوان یک تحلیل‌گر مستقل نیز فعالیت کرده است.

سبک معاملاتی ICT یا Inner Circle Trader از هادل استون

قیمت و زمان در روش ICT عناصر کلیدی هستند. هادل استون معامله گری خود را در سال های آغازین قرن ۲۱ (۲۰۰۰ میلادی) شروع و مفهومی نوآورانه از بازارهای مالی را ابداع کرد. مایکل باور دارد که الگوریتمی به نام IPDA یا Inter Bank Price Delivery Algorithm بر ریتم قیمت ها در چارت اثر میگذارد. معامله گران با استفاده از سبک هادل استون و ایجاد تغییراتی در استراتژی او، روش هایی مانند SMC یا Wyckoff را ابداع کرده اند. آموزش های مایکل در ابتدا بصورت خصوصی و با هزینه تعریف شده منتشر میشدند، اما بعد از فراگیر شدن نام و سبک او ، همچنین حمایت بسیاری از طرفداران وی، او آموزش هایش را در یوتیوب بصورت رایگان در اختیار کاربران قرار داده است.

الگوریتم IPDA در سبک ICT چطور کار میکند؟

الگوریتم IPDA یا Inter Bank Price Delivery Algorithm محموعه ای از قوانینی است که قیمت را در چارت میسازند. الگوریتم IPDA میگوید قیمت ها در چارت اصلا اتفاقی شکل نمیگیرند و از این قوانین پیروری میکنند. برای درک کردن الگوریتم IPDA باید در ابتدا با مفاهیم عدم تعادل (Imbalance) و نقدینگی (Liquidity) آشنا شویم. عدم تعادل یعنی اختلاف چشمگیر میان خریداران و فروشندگان. و نقدینگی یعنی تمایل مارکت برای مشارکت فعال ( تمایل فروشندگان برای فروش و خریداران برای خرید ). قیمت در مارکت به دو دلیل تغییر میکند. دلیل اول برای تعادل سازی عدم تعادل ایجاد شده و دلیل دوم برای ایجاد نقدینگی در مارکت. حال اتفاق افتادن هر کدام از این دلایل به مفهوم “گرایش روزانه” معامله گر بستگی خواهد داشت.

مفهوم گرایش روزانه یا Daily Bias در سبک ICT

مفهوم Daily Bias به تمایل کلی مارکت در طول یک روز معاملاتی اشاره دارد، یعنی پیش‌بینی اینکه مارکت به طور کلی در طول روز بیشتر به سمت بالا (bullish) حرکت می‌کند یا به سمت پایین (bearish). برای تعیین Daily Bias، معامله‌گران سبک ICT از ترکیبی از تحلیل تکنیکال، بررسی ساختار مارکت، شناسایی سطوح کلیدی حمایت و مقاومت، و همچنین بررسی رفتار قیمت در طول زمان استفاده می‌کنند. این تحلیل‌ها به معامله‌گر کمک می‌کنند تا تصمیم بگیرد که آیا باید در طول روز بیشتر به دنبال فرصت‌های خرید باشد یا فرصت‌های فروش.

مراحل تشخیص Daily Bias به شرح زیر است:

تایم فریم روزانه از جریان سفارشات (Order Flow) : هادل استون معتقد است که بانک ها و تریدرهای نهادی از تایم فریم روزانه برای تحلیل های خود استفاده میکنند. این جریان سفارشات میتواند بصورت صعودی و نزولی اتفاق بیوفتد.

  • جریان سفارشات صعودی (Bullish) یعنی انتظار میرود قیمت ها در چارت بالاتر روند. وقتی جریان سفارشات صعودی یا bullish است، قیمت به نقاط HH و HL میرسد.
  • نقاط Higher Highs: هر سقف جدیدی که در نمودار قیمت شکل می‌گیرد، بالاتر از سقف قبلی است.
  • نقاط Higher Lows: هر کف جدیدی که شکل می‌گیرد، بالاتر از کف قبلی است.

در نتیجه وقتی جریان سفارشات در مارکت نشان‌دهنده‌ی فشار خرید بیشتر از فروش است (یعنی جریان سفارشات صعودی یا bullish است)، قیمت‌ها به طور مداوم در حال افزایش هستند. این افزایش به شکلی است که سقف‌ها و کف‌های جدیدی که تشکیل می‌شوند، بالاتر از سقف‌ها و کف‌های قبلی هستند. این الگو نشان‌دهنده یک روند صعودی پایدار است، که در آن خریداران در مارکت غالب هستند و فشار خرید باعث می‌شود قیمت‌ها به تدریج افزایش یابد. در نتیجه، معامله‌گران و تحلیل‌گران از این نوع حرکت به عنوان یک نشانه برای ادامه روند صعودی استفاده می‌کنند.

  • جریان سفارشات نزولی (Bearish) کاهش قیمت در چارت را نشان میدهند. در این سناریو تعداد و حجم سفارشات فروش بیشتر از سفارشات خرید است، که باعث کاهش قیمت می‌شود و بر روی چارت اتظار میرود قیمت به نقاط LL و HL برسد.
  • نقاط Lower Lows: هر کف جدیدی که در نمودار قیمت شکل می‌گیرد، پایین‌تر از کف قبلی است.
  • نقاط Lower Highs: هر سقف جدیدی که شکل می‌گیرد، پایین‌تر از سقف قبلی است.

این روند نزولی در چارت نشان دهنده حرکت قیمت به سمت جذب نقدینگی یا جبران عدم تعادل است. گرایش روزانه در این حالت از چارت به سمت ادامه روند نزولی پیش میرود.

 

گرایش روزانه صعودی (Bullish Daily Bias)

زمانی که تغییرات قیمت خلاف جهت روند نزولی، به سمت بالا حرکت میکند. این معمولا بخاطر جریان صعودی سفارشات یا جذب نقدینگی صورت میگیرد. پس از تشخیص این Daily Bias ، باید نقاط توجه خود را برای ورود مشخص کنید. که ممکن است یک order block ، breaker block ، fair value gap یا unicorn باشد. ( به هر یک از این استراتژی ها در سبک ICT در ادامه میپدازیم). پس از مشخص کردن نقطه توجه، باید به تایم فریم های پایین تر مانند 15 دقیقه یا 30 دقیقه رفته و منتظر بمانید تا توسط استراتژی هایی مانند market structure shift ، قیمت نقطه توجه شما را تایید کند. پس از تاییدیه، میتوانید بر اساس جهت نقدینگی و عدم تعادل در تایم فریم روزانه یک معامله Long دراین تایم فریم های کوتاه باز کنید.

گرایش روزانه نزولی (Bearish Daily Bias)

در این روند انتظار ریزش قیمت را خواهیم داشت. دلیل ایجاد این روند کاهشی یک جریان سفارشات نزولی یا حرمت به سمت نقدینگی بیشتر میباشد. وقتی این Daily Bias نزولی را در چارت تشخیص دادیم، نقاط توجه را با استراتژی ها در ICT انتخاب و همانند گرایش صعودی، در تایم فریم های پایین تر به دنبال تاییدیه میگردیم. پس از تاییدیه میتوانیم یک معامله Short را با هدف کسب سود از نقدینگی بازار یا شرایط عدم تعادل در چارت در تایم فریم بالاتر، باز کنیم.

حال که با مفهوم Daily Bias آشنا شدیم میتوانیم به بررسی هر یک از دلایل تغییر قیمت در الگوریتم IPDA در سبک ICT بپردازیم.

  1. هر عدم تعادل در چارت به سمت تعادل سازی میرود: یکی ا دو دلیل تغییرات در قیمت عدم تعادل در مارکت است.
  2. حرکت چارت به سمت نقدینگی بیشتر: دلیل دوم تغییرات قیمت در چارت رسیدن به نقدینگی بیشتر میباشد.

با تشخیص این نواحی H و L در تایم فریم های روزانه، هفتگی و ماهانه ، نواحی با بیشترین نقدینگی در چارت برای ما مشخص شده اند. این نواحی دقیقا جایی هستند که معاملات buy stop بالای نقاط H و sell stop زیر نقاط L بسته میشوند و الگوریتم IPDA این نقاط را برای رسین به نقدینگی بیشتر شکار خواهد کرد.  اگر گرایش روزانه شما به سمت ایجاد تعادل پیش رود، باید SIBI یا BISI را در چارت علامت زده و منتظر باشید تا قیمت به این سطوح تعریف شده واکنش نشان دهد.

مفاهیم SIBI و BISI در سبک ICT

مفاهیم SIBI و BISI مربوط به استراتژی Fair Value Gap در ICT هستند.

مفهوم SIBI مخفف Sell Side Imbalance Buy Side Inefficiency است. که به عدم تعادل در فروش و ناکافی بودن قدرت خرید اشاره دارد. عدم تعادل در فروش زمانی اتفاق می افتد که حجم سفارشات فروش به طور قابل توجهی بیشتر از حجم سفارشات خرید باشد. این عدم تعادل می‌تواند باعث کاهش قیمت‌ها شود، زیرا فروشندگان بیشتری نسبت به خریداران وجود دارند و این موضوع فشار نزولی بر قیمت وارد می‌کند.

ناکافی بودن قدرت خرید به وضعیتی اشاره دارد که در آن قدرت خرید مارکت به اندازه کافی کارا نیست یا توانایی جذب عرضه را ندارد. به عبارتی، تعداد خریداران یا حجم سفارشات خرید به حدی نیست که بتواند تمام سفارشات فروش را پاسخگو باشد.

در SIBI در واقع با یک استراتژي fair value gap نزولی مواجه هستیم. یعنی پس از ایجاد یک شکاف نزولی در قیمت، قیمت به سرعت و با شیب زیاد به سمت پایین حرکت میکند. این حرکت عمدتاً توسط فروشندگان هدایت می‌شود و در این وضعیت، تعداد کمی از خریداران وجود دارند که بتوانند با این فشار فروش مقابله کنند. به‌عبارت‌دیگر، مارکت در این شرایط نزولی بوده و احتمالاً کاهش قیمت بیشتری در پیش است. SIBI در چارت بصورت سه کندل مومنتوم نزولی دیده میشود که میان قسمت پایین کندل اولی و قسمت آغازین کندل سومی شکل میگیرد. این وضعیت نشان دهنده قدرت فروشندگان و نبود خریداران کافی در بازار است.

مهمترین ویژگی های SIBI در چارت
  1. میتوان از SIBI برای تاییدیه گرفتن یک معامله فروش پس از استراتژی market structure shift استفاده کرد.
  2. ناحیه SIBI در چارت به عنوان یک ناحیه مقاومت عمل کرده و از صعودی شدن قیمت جلوگیری میکند.
  3. ناحیه SIBI میتواند پوزیشن بسیار خوبی برای قراردادن حد ضرر (Stop Loss) باشد ( بالای اولین کندل در SIBI قرار میگیرد).

مفهوم BISI مخفف Buy Side Imbalance Sell Side Inefficiency در واقع استراتژی fair value gap صعودی را تحلیل میکند که نشان دهنده یک روند صعودی قدرتمند در مارکت میباشد. شرایطی که توسط خریداران ایجاد شده و تعداد کمی از فروشندگان در این وضعیت وجود دارند که در برابر این روند صعودی مقاومت کنند. BISI دقیقا وضعیتی برعکس SIBI است و بصورت سه کندلی در چارت دیده میشود.

مهمترین ویژگی های BISI در چارت
  1. از ناحیه BISI میتوان به عنوان تاییدیه مهامله خرید در استراتژي هایی مانند market structure shift استفاده کرد.
  2. ناحیه BISI به عنوان یک ناحیه حمایت عمل کرده و از کاهش قیمت در چارت جلوگیری میکند.
  3. ناحیه BISI میتواند پوزیشن بسیار خوبی برای قراردادن حد ضرر (Stop Loss) باشد ( پایین اولین کندل در SIBI قرار میگیرد).

حال که با مفاهیم SIBI و BISI آشنا شدیم، میتوانیم به ادامه ی تحلیل الگوریتم IPDA بپردازیم. پس از علامت زدن نواحی SIBI و BISI در نمودار منتظر میمانیم تا قیمت به این نواحی واکنش نشان دهد.

در این تصویر از نمودار میتوانید شکار نقدینگی کف‌های قبلی و حرکت به سمت بالا برای شکار نقدینگی سقف‌های قبلی را ببینید.‌ ( عملکرد الگوریتم IPDA در چارت)

نکاتی مهم در مورد الگوریتم IPDA

  1. رنج داده ای در این الگوریتم بر روی ۲۰ ، ۴۰ یا 60 روز قبلی در چارت برای تشخیص نواحی نقدینگی تحلیل میشود.
  2. هر ۲۰ ، ۴۰ یا 60 روز یک جا به جایی قیمت در تایم فریم روزانه تشکیل میشود که در IPDA با عنوان IPDA look back period از آن نام برده میشود.
  3. الگوریتم IPDA برای اشخاص خاصی کار نمیکند و برای هر معامله گری که به عملکرد این الگوریتم مسلط بوده نتیجه خواهد داد.

مایکل هادل استون به ترکیب چندین سبک معامله‌گری مشهور است، اما عمدتاً بر تحلیل تکنیکال تمرکز دارد. برخی از ویژگی‌های کلیدی سبک‌های معامله‌گری او شامل موارد زیر است:

  1. تحلیل تکنیکال پیشرفته: مایکل به استفاده از نمودارها و الگوهای قیمتی برای پیش‌بینی حرکت‌های آینده مارکت تاکید دارد. او از اندیکاتورهای مختلف مانند میانگین‌های متحرک، بولینگر بندز و فیبوناچی استفاده می‌کند.
  2. تحلیل فاندامنتال: علاوه بر تکنیکال، او به بررسی عوامل اقتصادی و خبری که می‌توانند بر مارکت تأثیر بگذارند نیز توجه دارد. این ترکیب به او کمک می‌کند تا تصویر کاملی از وضعیت مارکت به دست آورد.
  3. مدیریت ریسک پیشرفته: یکی از اصول اصلی هادل استون، تمرکز بر مدیریت ریسک است. او همیشه به معامله‌گران توصیه می‌کند که پیش از ورود به هر معامله، یک برنامه دقیق برای مدیریت ریسک خود داشته باشند.
  4. استفاده از معاملات الگوریتمی: او از معاملات الگوریتمی برای بهره‌برداری از فرصت‌های سریع مارکت استفاده می‌کند. این نوع معاملات به او کمک می‌کند تا بدون دخالت انسانی و با سرعت بالاتری معاملات خود را انجام دهد.

مهم‌ترین ویژگی‌های مایکل هادل استون در بازارهای مالی

مایکل هادل استون به خاطر ویژگی‌های زیر در بازارهای مالی متمایز شده است:

  • دقت در تحلیل‌ها: تحلیل‌های او به دلیل دقت و صحت بالایی که دارند، مورد توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران و معامله‌گران قرار گرفته‌اند.
  • نوآوری در استراتژی‌ها: مایکل به طور مداوم در جستجوی راه‌های جدید و نوآورانه برای بهبود عملکرد خود در بازار است.
  • آموزش و مشاوره: او همچنین به عنوان یک مربی و مشاور، دانش و تجربیات خود را با دیگران به اشتراک می‌گذارد. بسیاری از معامله‌گران از آموزش‌های او بهره‌مند شده‌اند.

مهمترین مباحث معامله گری به سبک ICT عبارتند از:

مبحث Order Block ها
مبحث Fair Value Gap
مبحث Breaker Block
مبحث Kill Zones
مبحث Power of 3
مبحث Market Structure Shift
مبحث Judas Swing
مبحث PD Array
مبحث Optimal Trade Entry
مبحث SMT Divergence

هر کدام از این مباحث جزیی از استراتژی معامله گری ICT هستند، که در این پست به هر کدام از این مباحث میپردازیم.

مفاهیم سبک ICT در بازارهای فارکس و کریپتو

سبک ICT از الگوریتم IBPA پیروی میکند و این الگوریتم بر روی هر بازاری که قابل مشاهده بصورت چارت قیمت بر اساس زمان باشد، قابل اجرا است. شما به راحتی میتوانید با ایجاد حساب دمو بر روی هر کدام از بازارهای مالی، بدون وارد کردن پول واقعی به استفاده و آزمایش سبک ICT بر روی چارت بپردازید.

برای اطلاع از زندگینامه دیگر تریدهای موفق دنیا به صفحه بیوگرافی تریدرها در آکادمی زنجیره مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *